Poprzednie zdjęcieNastępne zdjęcie
 

Nasza Kuchnia

W hotelu Naturist Vritomartis czeka na Ciebie bezkresne słońce, cudowne, świeże powietrze i całkowity relaks. Dzięki temu uwolnisz swój umysł, odświeżysz się i naładujesz swoje baterie. ALE... nie zapominamy o tym, że ciała naszych gości również potrzebują codziennego „doładowania”!

Szefowie kuchni w hotelu Naturist Vritomartis zapewniają najlepszej jakości dania kuchni lokalnej i międzynarodowej. Potrafią przygotować wszystko – od najprostszej sałatki do najbardziej ekstrawaganckiej uczty.

Dobrej jakości składniki to podstawa naszego menu. Większość produktów pochodzi z lokalnych upraw – wiele z nich pochodzi nawet z naszego własnego ogródka warzywnego, sadów oliwnych i lokalnych hodowli zwierząt!

Wykorzystujemy tylko najlepszą oliwę z oliwek z naszych własnych drzew oliwnych, warzyw i sałatek zbieranych codziennie z naszych ogrodów oraz świeży ser produkowany z mleka naszych kóz i owiec. Chleb jest dostarczany codziennie z piekarni w Hora Sfakion, miejscowości położonej zaledwie 2 km od hotelu, zaś świeże owoce również pochodzą z lokalnych upraw. Większość wykorzystywanych składników pochodzi z upraw organicznych – tylko najlepsze produkty są wystarczająco dobre dla naszych gości.

Oto kilka codziennych, przykładowych menu:

Śniadanie typu bufet

(serwowane w restauracji hotelowej)

  • Wybór zbożowych muesli, w tym świeżych płatków kukurydzianych i owsianych
  • Świeże owoce – melon, pomarańcze, jabłka, winogrona
  • Jaja – gotowane, smażone, w postaci jajecznicy (wszystkie jaja pochodzą z hotelowych kur!)
  • Świeży jogurt
  • Oliwki, pomidory, ogórek
  • Świeży chleb – biały, żytni i oliwny oraz tostowy
  • Croissanty i rogaliki z czekoladą
  • Świeże, lokalne sery – anthotiro, mizithra
  • Dżemy, marmolada, miód
  • Soki owocowe – grejpfrutowy, pomarańczowy, żurawinowy
  • Kawa filtrowana, Nescafe, gorące mleko, świeże mleko, różne rodzaje herbaty
  • Bekon, kiełbasa, fasolka, grzyby, parówki (do przygotowania własnego, pełnego „śniadania angielskiego”!)

Kolacja typu bufet

(serwowana na tarasie pod gołym niebem z widokiem na morze)

  • Wybór świeżo przyrządzonych mięs i ryb (pochodzenia miejscowego)
  • Duży wybór sałatek – międzynarodowych, greckiej i kreteńskiej
  • Świeże oliwki
  • Makaron lub ryż
  • Świeże ziemniaki
  • Warzywa z naszego ogrodu
  • Co najmniej jedno danie wegetariańskie co wieczór
  • Wybór deserów przygotowanych przez naszych kucharzy w kuchniach hotelowych

Jedzenie w naszym barze przybasenowym i tawernie

Nawet po zjedzeniu naszego doskonałego śniadania typu bufet może zdarzyć się tak, że słońce i świeże powietrze sprawi, że w porze lunchu zgłodniejesz, podczas gdy do kolacji będzie jeszcze kilka godzin. Bez obaw! Nasza znakomita tawerna w barze przybasenowym jest otwarta w godzinach od 10:30 do 19:00, zaś posiłki są w niej serwowane od 12:00 do 15:00.

Tutaj, na chłodnym i zacienionym tarasie, można rozkoszować się lampką wina – lokalnego lub międzynarodowego, doskonałym piwem z beczki oraz wyborem napojów bezalkoholowych. Naszym gościom zapewniamy również świeżo przyrządzone posiłki – zarówno małe przekąski jak i większe dania. Przykładowe dania:

  • Pizza i dania z makaronem
  • Sałatki przygotowane ze świeżych, codzienie zbieranych składników
  • Kanapki i tosty

Można również zamówić większe dania:

  • Świeża ryba z Morza Libijskiego
  • Lokalne dania kreteńskie
  • Dania mięsne przygotowane z wykorzystaniem mięsa z lokalnych hodowli
  • Duże kreteńskie sałatki
  • Omlety
  • Ziemniaki i warzywa

Nie zgłodniejesz w hotelu Naturist Vritomartis!

Jedzenie w barze na plaży:

W naszym barze na plaży oferujemy wybór przekąsek takich jak sałatki, pizza, omlety, jogurty, lody i oczywiście szeroki wybór napojów bezalkoholowych, piwa, wina, kawy i herbaty.

Oraz napoje...

Zarówno w tawernie jak i w barze hotelowym oferujemy szeroki wybór drinków bezalkoholowych i alkoholowych, których dostępności oczekuje się zazwyczaj w hotelu międzynarodowym. Szampan, whiskey, gin, wódka, rum, brandy, likiery, wino i oczywiście znane specjały kuchni greckiej – ouzo i raki. Wszystkie te specjały, a nawet więcej, są dostępne dla naszych gości hotelowych.

Słówko ostrzeżenia, jeśli wcześniej nie miałe(a)ś okazji skosztować ouzo lub raki... „Pij powoli!”