- Strona główna
- Jestem
- Zostać
- Pływać
- Odkryć
- Smak
- Zdjęcia
- Polityka Jakości I Certyfikaty
- Często Zadawane Pytania (FAQ)
- Jak przyjść
- Artykuły
- Księga Gości I Opinie
- Blog
- Kontakt Z Nami
Kuchnia Śródziemnomorska
Naturaliści uwielbiają przebywanie na świeżym powietrzu i słońcu; zapewnia wyjątkowe poczucie wolności, relaksu i spokoju, a także całkowity brak stresu.
To całkowicie naturalny i zdrowy sposób życia. Naturaliści często uzupełniają ten styl życia zdrowym odżywianiem i nie ma nic lepszego niż Morze Śródziemne.
Świeża ryba
Kolejnym cudownym niezbędnym elementem kuchni śródziemnomorskiej są świeże ryby i oczywiście im bliżej morza, tym świeższe będą ryby i większy wybór. Na szczęście naturystyczny hotel Vritomartis znajduje się bardzo blisko portu rybackiego Chora Sfakion, więc w menu regularnie znajdziesz wybór dań rybnych.
Kuchnia śródziemnomorska wykorzystuje szeroką gamę tylko najlepszych świeżych składników i charakteryzuje się elastycznością stylu, pomysłowym użyciem składników, nieskończoną liczbą regionalnych odmian i dużą ilością świeżych ziół.
Osoby zatrzymujące się w hotelu Vritomartis będą zachwycone potrawami kuchni śródziemnomorskiej, które mogą jedynie poprawić relaksujące i bezstresowe otoczenie tego wspaniałego kurortu naturystycznego.
Warzywa
W kuchni śródziemnomorskiej dominują warzywa, a doskonałe przykłady zawsze będą stanowić niezbędną część menu w naturystycznym hotelu Vritomartis. Tę kuchnię można oczywiście znaleźć nie tylko w opcjonalnych kurortach odzieżowych lub hotelach naturystycznych! Można go znaleźć w każdej restauracji i hotelu w całym regionie Morza Śródziemnego, ale w Vritomartis szefowie kuchni wydają się wyróżniać – z wielką korzyścią dla gości.
Oliwa Z Oliwek, Domowej Roboty
Jogurt i Ser
Podczas gdy warzywa mogą dominować w potrawach, to oliwa z oliwek prawie zawsze będzie niezbędnym składnikiem, albo nieodłącznie w przepisie, albo jako dodatek. Jogurt i ser można znaleźć również w wielu potrawach, zwykle produkowanych lokalnie i zawsze świeżych.
Każde warzywo, które możesz nazwać, prawie zawsze będzie miało wiele dań poświęconych wyłącznie jemu, jednak największą przyjemność często można znaleźć w daniach, które wykorzystują różne warzywa, w których szef kuchni używa każdego osobnego smaku do wspólnej pracy jako całości . Ten będzie miał wspaniałe wrażenia kulinarne nawet w najmniejszym i najbardziej bezpretensjonalnym lokalu. Rzeczywiście, w takich miejscach często ma się najlepsze doświadczenia!
Mięso
Mięsa nie używa się zbyt często w kuchni śródziemnomorskiej, a tam, gdzie można go znaleźć, prawie zawsze będzie ono grillowane. Podczas gdy jagnię są najczęściej używane, nie bój się eksperymentować, ponieważ w menu znajdziesz również potrawy mięsne, które mogą równie dobrze wykorzystać kozę. Jeśli lubisz mięso – spróbuj! Będzie to dla ciebie nowe wakacje i kto wie, może ci się spodoba!
Specjalne Zieloni
Prawdopodobnie zjadłeś bakłażany, pomidory, cebulę, grzyby i karczochy we własnym kraju, ale może nie okra lub squash? Znajdziesz je regularnie w menu śródziemnomorskim, a także szeroką gamę „zielonych”. Wszystkie te warzywa mogą być podawane jako świeże surowe danie lub grillowane, smażone, pieczone, smażone lub pieczone.